PauliKookt houdt van Specials
PauliKookt houdt van Specials. Koken op een bijzondere locatie, met veel dynamiek, of juist rustige diners met zijn tweetjes. Net even iets anders als in een restaurant. Hieronder vind je een aantal specials. Heb je zelf een speciale wens? Neem dan gerust contact met me op om jouw wens te bespreken.
Eb & Overvloed
PauliKookt vormt samen met de theatermakers Tet van der Donk en Mieke Klomp Eb & Overvloed. Eb& Overvloed organiseert theatrale diners op bijzondere plekken waar normaal niet gekookt en gegeten wordt. Samen met de gebruikers van deze plek maken zij een een programma waar een 5 gangen diner een onderdel van is. Hieronder vind je meer over een paar van deze evenementen.
Theatraal diner bij Stichting Loods
Eb & Overvloed organiseerde in november 2024 samen met Stichting Loods een theatraal diner waarin de plek en de gebruikers centraal staan. In een omgeving waarin gebruikte spullen hun plek hebben, doken de bezoekers tijdens een 5 gangen diner inclusief wijn en water op theatrale wijze in de wereld van hergebruik en het thema de kringloop van het leven. PaukiKookt verzorgde het vegetarische diner vanuit een no-waste concept. Door een ticket te kopen voor dit theatraal diner steunde men ook De Loods omdat een gedeelte van de ticket opbrengst gedoneerd is aan De Loods. Stichting Loods biedt door middel van activiteiten zoals een kringloopwinkel en fietsreparaties, een veilige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun bijdrage kunnen leveren.
World Skate Center revisited
Na een succesvolle samenwerking in 2019 organiseerde Eb & Overvloed in 2023 samen met het World Skate Center opnieuw een theatraal diner op zaterdagavond 4 november en zondagmiddag 5 november. Ditmaal in de nieuwe hal aan de Tramkade 2 in Den Bosch. Tijdens deze avond werden de bezoekers ondergedompeld in de urban cultuur van Den Bosch. Skaters showden hun skills en daarnaast stonden muziek en theatrale acts van onze hosts op het afwisselende programma. PauliKookt zorgde weer voor een vegetarisch menu en Tet van der donk en Mieke Klomp zorgden voor de inhoudelijke en theatrale invulling.
Een tuin der Lusten
17 en 18 september 2022. Ditmaal op een mooie buitenlocatie aan de rand van Den Bosch.
Samen met de bewoners van huis en tuin zorgden wij voor een theatrale, inspirerende en culinaire middag. Ik verzorgde hier een middagvullend (vegetarisch) diner. Omdat dit in de middag plaatsvindt noemen we dit liever een pranzo. De pranzo is in Italie de belangrijkste maaltijd van de dag. Mieke Klomp en Tet van der Donk waren opnieuw de hosts. Zij gidsten van plek naar plek, en zorgden voor de theatrale invulling van deze middag.
Ateliers Bartjesschool
In samenwerking met kunstenaars van de Stichting Ateliers Bartjesschool in Den Bosch hebben we in 2022 het programma gemaakt. We maakten hierbij kennis met diverse kunst disciplines en de verschillende ruimtes binnen, en op het buitenterrein van de Bartjesschool. De gerechten werden weer door mij gekookt, afgestemd op de ruimtes en het werk van deze kunstenaars.
Tet van der Donk en Mieke Klomp begeleidden tijdens deze avonden de tocht door de ateliers. Zij refereerden hier aan de oorspronkelijke functie van de ateliers: een basisschool geleid door nonnen.
Let’s roll! Een bijzonder diner op een bijzondere plek
Vrijdag 21 juni 2019 was de primeur van Eb en Overvloed: tijdens een avondvullend diner in het World Skate center maakten 40 gasten kennis met deze ruimte en de gebruikers. Mieke Klomp en Tet van der Donk maakten een programma waarbij de ruimte en zijn gebruikers verbonden waren met eten en performance.De smaken en vormen zijn aangepast aan dezelocatie. PauliKookt verzorgde het (vegetarische) diner.
Il Pranzo
We kennen allemaal de lange gedekte tafels in het Toscaanse landschap. Zondagmiddag brengt de familie door met een uitgebreide maaltijd. Italianen zien de Pranzo als belangrijkste maaltijd. Niet zomaar een lunch met een broodje of kop soep maar een complete maaltijd met antipasti, een primo (bijvoorbeeld pasta of risotto) een secondo (vlees of vis met groenten) en dolci als nagerecht. ‘Supergezellig en een keer wat anders! PauliKookt verzorgt deze middagmaaltijd in Italiaanse stijl graag en niet alleen op zondag.
Speed
Speed daten is een bekend fenomeen maar samen eten geeft hier een geheel nieuwe dimensie aan. Je gaat met je gezelschap volgens een schema per gang wisselen van tafel. Hier ontmoet je ook nieuwe tafelgenoten. Het is mogelijk dit te combineren met opdrachten of gespreksonderwerpen, waardoor dit bijvoorbeeld een ideale activiteit is in het kader van teambuilding en netwerkbijeenkomsten. (min. 12 – max 20 personen)
Wine en Dine
Eten en wijn horen bij elkaar. Ontdek hoe de smaken van wijn en eten elkaar kunnen versterken. Ik verzorg in samenwerking met een sommelier een avond, waarbij je dit kunt ervaren. Nieuwsgierig naar een van de specials? Neem dan contact op voor meer informatie.